Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Wat is cognitieve gedragstherapie en hoe werkt het?
Gedachten zijn als wolken, ze kunnen de zon blokkeren maar ook weer wegtrekken.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

 

Ontdek hoe  Cognitieve Gedragstherapie je kan helpen om beter in je vel te zitten! Bij deze benadering ligt de focus op het verband tussen je gedachten en je stemming. We gaan samen op zoek naar niet-helpende gedachten en vervangen deze stap voor stap door positieve en ondersteunende gedachten. Laten we samen werken aan een gezondere mindset en gedrag.

 

Wat is CGT?

Cognitieve Gedragstherapie is een benadering die werkt met de kracht van gedachten. We richten ons op het herkennen van denkpatronen die je wellicht belemmeren en leren je hoe je deze kunt omzetten naar behulpzame gedachten. Hierdoor verbeter je niet alleen je stemming, maar laat je ook gezonder gedrag zien.

 

Hoe werkt het?

 

  • Bewustwording: Samen gaan we op ontdekkingsreis naar je gedachten en identificeren we niet-helpende patronen.
  • Vervanging: Leer hoe je deze niet-helpende gedachten kunt vervangen door positieve alternatieven.
  • Gedragsverandering: Ontwikkel gezondere gedragspatronen die aansluiten bij je positieve gedachten.

 

Waarom CGT?

Positieve CGT is gericht op het bevorderen van jouw welzijn door een positieve en constructieve benadering. Door bewust te worden van je gedachten en deze te veranderen, kun je angst en somberheid verminderen. Laten we samen werken aan een positieve verandering in jouw leven.

 

Ontdek meer:

Wil je meer weten over hoe positieve CTG jou kan helpen? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen kunnen we bouwen aan een positieve toekomst.