Motivational Interviewing (MI)

Wat is motiverende gespreksvoering?

Motiverende gespreksvoering (MI)

 

Met MI kunnen we samen jouw uitdagingen en struikelblokken onder de loep nemen. In dit proces gaan we verkennen hoe jij over je situatie denkt en wat de lastige punten zijn. Op deze manier ontdekken we waar jouw motivatie voor verandering verstopt zit. Het kan zomaar zijn dat die motivatie ergens ligt waar je het niet had verwacht…

 

Wat is Motiverende Gespreksvoering?

MI is als een vriendelijke gids die je helpt om je problemen beter te begrijpen. Samen duiken we in jouw gedachten en onderzoeken we de ins en outs van jouw vraagstuk. Hierdoor komen we erachter waar jij die vonk van motivatie voor verandering hebt. Het is soms een verrassing. 

 

Hoe werkt het?

  • Samen gaan we de diepte in om te begrijpen hoe jij naar je situatie kijkt.
  • We ontdekken wat de uitdagingen zijn en waar de knelpunten liggen.
  • Samen onthullen we waar jouw motivatie voor verandering zich verschuilt.

 

Waarom Motiverende Gespreksvoering?

MI is erop gericht om jou te ondersteunen en te helpen bij het vinden van je eigen motivatie. Door samen jouw gedachten te verkennen, kunnen we ontdekken waar de echte drijfveer voor verandering zit. Soms is het precies daar waar je het niet had verwacht, maar dat maakt het juist zo boeiend.

 

Wil je meer weten over hoe MI jou kan helpen? Laten we samen op ontdekkingsreis gaan naar jouw motivatie en positieve verandering.